Sisustus ja hankinnat uuteen taloon tuppaavat käymään usein kalliiksi, sillä useinhan uuteen kotiin halutaan myös uudet huonekalut, sisustustarvikkeet ja muut tavarat.

Aina ei kuitenkaan näin tarvitse olla, sillä saatavilla on ilmaiseksi aivan käyttökelpoista ja joskus jopa uuden veroista tavaraa. Kuinka tämä on mahdollista? Suuntaa vain katseesi sosiaalisen median erilaisiin ryhmiin ja vaikkapa hakusanoihin, hashtageihin, niin voit löytää maksutta annettavaa sisustustavaraa.

Maksutonta ja ekologista

Ilmaisuus ja maksuttomuus ovat tietenkin yksi painava seikka tässä, mutta niin on myös ekologisuus. Kierrättäminen säästää maapalloamme, aivan kuten järkevät ratkaisut hybriditaloissa. Jos huonekalut ja muut tavarat ovat aivan käyttökelpoisia, miksi ei jättäisi niitä käyttämättä, varsinkaan jos ne saa ilmaiseksi tai ainakin halvalla?

Monilla voi tulla mieleen, ettei halua käyttää jonkun toisen valmiiksi istumaa sohvaa. Allergisille tämä on totta kai järkevääkin, sillä koiran tai kissan karvoissa olevaa sohvaa ei kannata allergisen kotiin tuodakaan, vaikka karvat olisivatkin pääosin jo sohvasta poistuneet. Jos tällaista ongelmaa ei ole ja sohva tuntuu vieläkin epäilyttävältä, voi olla järkevä vuokrata sohvapesuri, joita on saatavilla nyt monissa paikoissa huokeaan hintaan. Sohva- tai huonekalupesurilla saat puhdistettua sohvat kätevästi ja nopeaa.

Mistä kaikkea tällaista sitten löytää?

Facebookissa on paljon erilaisia ryhmiä, joiden nimissä lukee “annetaan” ja “lahjoitetaan” sekä niin edelleen. Näitä ryhmiä löytää ympäri Suomea ja kaikkein järkevintä on etsiä ryhmä läheltä omaa paikkakuntaasi. Joskus kannattaa vilkuilla kuitenkin eri puolilta Suomea, sillä jos saamasi tavara on maksutonta, ei bensakulut ole kovin paha hinta muuten ilmaisesta tavarasta.

Voit myös tehdä oman ilmoituksen erilaisiin ryhmiin, jossa voit kertoa hakevasi “ilmaista sohvaa” tai aivan mitä vaan, jota olet vailla uuteen kotiisi. Facebook on ehkä parhain ja soveltuvin sosiaalisen median palvelu, josta voi löytää uuteen kotiin hankintoja halvalla ja ilmaiseksi.

Nuoremmat ovat tottuneet käyttämään myös muita some-palveluja ja joskus jopa kuvapalvelu Instagramista voi löytää tietyillä hashtageilla (esimerkiksi #lahjoitetaan) hankintoja.

Vanha, ilmaiseksi saatu sohva voi olla hyvä esimerkiksi elokuvahuoneeseen, jossa lapset voivat yhdessä katsoa Aladdin -elokuvaa!