Uusi sänky uuteen kotiin

Uuteen hybriditaloon muutettaessa yksi tärkeimpiä ensihankintoja on tietenkin makuuhuoneen sänky. Ensimmäinen yö uudessa kodissa saa olla ikimuistoinen, joten sitä ei kovin hevillä haluaisi patjalla viettää.

Uutta uuteen asuntoon

Uudessa kodissa on mahdollisuus panostaa uuteen, ja mikäs sen mukavampaa kuin täysin uusi sänky. Sänkyjä on markkinoilla monen hintaisia. Halvimmat lähtevät satasista ylöspäin ja vaikka tällaiset sängyt voivat olla aluksi aivan kelpoja, voi olla että muutaman vuoden kuluttua niiden liitokset alkavat nitkua tai ruuvit löystyä.

Jos haluaa kerralla panostaa kymmeniä vuosia kestäviin sänkyihin, kannattaa etsiä sellaiset sängyt joissa takuukin kattaa tosiaan nämä vuosikymmenet. Ehkä tällöin saa varautua korkeampiin hintoihin, mutta jos jakaa hinnan usealla vuosikymmenelle, ei sänky siinä tapauksessa enää kallis olekaan.

Tee se itse -sänky ilman työvälineitä

Jos muutossa on tullut kiire eikä hankintoja ole ehditty tekemään siinä määrin, mitä olisi toivonut, voi kyseeseen tulla tee-se-itse -sänky. Uskokaa tai älkää, sängyn tekemiseen ei tarvita peruskoulun puukäsitöissä loistaneita kympin oppilaita tai ammattikirvesmiehiä, vaan hyvällä suunnittelulla ja mielikuvituksella voi koota itselleen tai perheelleen hauskoja, omaperäisiä ja jopa tyylikkäitä sänkyjä.

Yksi suosittu tapa on tehdä siirtolavoista eli niin sanotuista eurolavoista sänky, josta saa helposti eri korkuisen ja levyisen. Mitat riippuvat pitkälle siitä, kuinka monta siirtolavaa on onnistunut haalimaan.

Helpot ohjeet sängyn tekemiseen

Siirtolavoja voi kysellä ilmaiseksi yrityksiltä ja kaupoilta, joilla on voinut jäädä niitä talteen toimitusten yhteydessä. Siirtolavoista tehdyn sängyn tekeminen voi mennä vaikkapa tähän tyyliin. Putsaa siirtolavat, jos niihin on tarttunut likaa kuljetuksista ja vaikkapa maassa lojumisesta. Jos lika on kovin pinttynyttä eikä se näytä rustiikkiselta, vaan vain likaiselta, kannattaa ne maalata haluamallaan värillä. Tämän jälkeen lavat saavat kuivua.

Asettele lavoja makuuhuoneeseen sopivaan paikkaan aluksi vierekkäin niin, että löydät sopivan leveyden ja pituuden. Lavat ovat usein mitaltaan 120 x 80 cm, joten tämäkin tieto auttaa suunnittelua. Kun leveys ja pituus on löytynyt, asettele toinen kerros päälle. Leveyteen ja pituuteen vaikuttaa luonnollisesti myös patjan mitat.

Siinä se! Sänky on valmis!