Bitdefender: hyviä ratkaisuja tietokoneen virustorjuntaan

Nykyään tietoturvallisuus on kaiken A ja O ja jokaisen pitäisi kiinnittää huomiota oman laitteensa suojaukseen. Verkossa on nykyään enemmän kyberuhkia kuin koskaan aiemmin, joten myös virustorjuntaohjelmistot ovat kehittyneet paljon tehokkaammiksi. Markkinoilla on useita eri vaihtoehtoja virusten torjumiseen, mutta osa ohjelmistoista eroaa tavalla tai toisella joukosta. Tässä artikkelissa esitellään Bitdefender-ohjelmisto ja heidän ratkaisut tietokoneesi suojaamiseen.

Erikoistuu Windows-laitteiden suojaamiseen

Monet virustorjuntaohjelmistot tarjoavat palveluita tasavertaisesti kaikille laitteille. Tämä ohjelmisto on kuitenkin päättänyt painottaa Windows-laitteiden suojausta. Ohjelmistolta löytyy myös paketteja Mac-laitteille, mutta suurin osa on suunnattu PC-koneille. Kuten tiedetään, PC-laitteisiin joutuu herkemmin viruksia ja niitä on myös helpompi hakkeroida, joten näiden suojaaminen on erittäin tärkeää jo pelkästään laitteiden toimivuuden takia. Tietenkin myös Mac-laitteet pitää suojata, mutta niiden suojaamiseen ei tarvitse nähdä yhtä paljon vaivaa. Tästä syystä Bitdefender tarjoaa erikoispalveluja juuri Windows-laitteiden suojaamiseen.

Jos haluaa suojata PC-laitteensa, ei kuitenkaan välttämättä tarvitse kuluttaa rahaa. Ilmainen virustorjunta voi myös tarjota laitteesi suojaamiseen kaiken tarvittavan.

Monitasoinen suojaus

Bitdefender-ohjelmisto suojaa laitettasi monella eri tasolla, jolloin hakkerien ja virusten on huomattavasti haastavampaa päästä useiden suojamuurien läpi. Koska laitteet ovat monitahoisia ja tietovirta on verkossa surffatessa jatkuvaa, on laitteita myös suojattava useilla eri tasoilla.

Ohjelmisto suojaa datavirtaasi reaaliajassa, huolehtii suojasta kyberuhkia vastaan, ilmoittaa sinulle hämäristä verkkosivustoista, arvioi laitteesi tai verkkoyhteytesi haavoittuvaisuuden, eliminoi roskapostin viesteistäsi ja pitää huolta siitä, ettei tiedostoidesi joukosta löydy vioittuneita tai vaarallisia kappaleita.

Vaikka virustorjuntaohjelmisto siis ei onnistuisi suojauksessa yhdellä tasolla, seuraavat tasot varmistavat sen, että laitteesi on varmasti suojattuna.

Ei vaikuta laitteesi toimintaan

Vaikka ohjelmisto suojaakin laitettasi monella eri tasolla, se ei tarkoita sitä, että laitteesi toimisi hitaammin. Päinvastoin; kun laitteeltasi on poistettu kaikki turhat ja vioittuneet tiedostot, eikä se hidastu viruksienkaan takia, on todennäköistä, että laitteesi on jopa nopeampi. Usein laitteiden hitaus johtuu nimenomaan välimuistissa olevista turhista tiedostoista, jotka vievät turhaan tilaa tietokoneen kovalevyltä. Virustorjuntaohjelmisto pitää huolta siitä, että laitteesi on vapaa senkaltaisista esteistä.

Bitdefender toimii autopilotilla, joten se ei kuluta laitteesi suorituskykyä. Ohjelmisto reagoi vain silloin, jos päädyt vääränlaiselle sivustolle tai lataat tiedoston koneellesi hämärältä verkkosivustolta. Ohjelmisto toimii tavallaan taka-alalla, eikä häiritse esimerkiksi verkossa surffaamista, pelaamista tai elokuvien katselua. Se on suunniteltu niin, että ohjelmisto häiritsee toimintaasi mahdollisimman vähän. Laitteesi pysyy suojattuna ilman, että edes huomaisit sitä.

Suojaa yksityisyytesi VPN-yhteydellä

Jos haluaa pitää huolta siitä, että oma yksityisyys pysyy salassa, Bitdefender tarjoaa myös mahdollisuuden VPN-yhteyteen. Tämä ominaisuus varmistaa sen, ettei tietovirrastasi vuoda mitään ulkopuolisille. Verkossa surffaaminen on mukavampaa, kun tietää tietonsa olevan suojattuna. VPN-yhteyden ansiosta kukaan ei saa selville, mistä yhteytesi on peräisin, sillä suojatun VPN-yhteyden voi yhdistää mihin tahansa sijaintiin. Tästä on paljon hyötyä myös silloin, jos haluat katsoa elokuvia tai TV-sarjoja ulkomailta, sillä VPN-yhteyden avulla voit siirtää sijaintisi kohdemaahan. Näin pääset esimerkiksi katsomaan Netflix-sarjoja Yhdysvaltojen Netflixistä ennen kuin ne julkaistaan kotimaassasi.

Valitse hyvä virustorjuntaohjelmisto

Bitdefender voi olla hyvä vaihtoehto varsinkin PC-laitteiden omistajille, sillä ohjelmisto erikoistuu Windows-järjestelmän suojaamiseen. Hyvän virustorjuntaohjelmiston kehittäminen ei todellakaan ole helppoa nykyään, kun kyberuhkat kehittyvät jatkuvasti paremmiksi. Tietenkään yksikään ohjelmisto ei ole täydellinen, mutta suojaamalla laitteesi voit estää tietyt verkossa lymyävät uhkat ja suojata myös yksityisyyttäsi. Jos siis laitteillasi ei edelleenkään ole mitään suojausta, olisi korkea aika hankkia sellainen.