Vaikka hybriditalot ovat yleensä tehty niin, ettei niihin tarvita järisyttävän tehokkaita lämmitysjärjestelmiä, voivat kylmät talvet yllättää asujan kuin asujan ilmastonmuutoksenkin vuoksi. Hybriditalot ovat yleensä hyvin eristetty ja tiivistetty, mutta aina ei sekään välttämättä auta. Siksi talveen voi varautua monella eri tavalla.

Villasukkia ja vilttejä

Yksinkertaisimmillaan vilpoisessa talossa voi oleskella huomattavasti mukavammin, kun saatavilla on aina helposti puettavia lisävaatteita. Eteiseen voi jättää koriin kasan mummon neulomia villasukkia, joista ne voidaan napata mukaan ulkoa tultaessa. Villasukat auttavat yllättävänkin paljon, jos lattia on viileä tai muu asunto jostain syystä viluisen oloinen. Villasukat ovat miellyttävät jaloissa ja ne kuuluvat talveen olennaisena osana. Siksi myös niitä on käytetty ennen vanhaan suomalaisissa puutaloissa, joissa eritystä ei ollut niin tehokkaasti tehty kuin nykyään. Puutaloissa ja varsinkin hirsitaloissa ilman annettiinkin kiertää seinistä sisään ja samalla sisäilma pysyi terveellisenä. Samalla kuitenkin vanha kansa oppi käyttämään villasukkia paljon paremmin kuin ihmiset nykyään. Nuorempien mielestä villasukkien käyttö voi olla noloa, mutta kyllä ne puheet unohtuvat jos vaihtoehtona on kylmät jalat.

Sohville, nojatuoleille ja sängyille voi hankkia halpoja vilttejä. Niitä myyvät tavaratalot ja monet muut kaupat halpaan hintaa, jolloin niitä voi hankkia useampia. Viltteihin ja vällyihin kääriytyminen on parasta mitä talvella voi tehdä, kun ulkona paukkuu pakkanen ja kuu möllöttää ikkunasta. Fleece- kankaasta tehdyt viltit ovat yleensä kohtuuhintaisia ja ne ovat todella miellyttäviä. Fleece -viltit sopivat myös tilanteeseen kuin tilanteeseen. Vilttejä voi heitellä myös yöksi sängyille, jotta tarvittaessa perheen jäsenet voivat vedellä niitä päällensä viileän ilman tultua makuuhuoneeseen.

Saunasta lämpöä

Kylmää talvea helpottaa tietenkin myös sauna. Saunassa käynti on toki hetkellinen helpotus jos kotona on viileä sisäilma. Saunan jälkeen kannattaa jättää kuitenkin saunan ovi auki, jolloin hyötylämpö tulee muualle taloon lämmittämään varpaita ja mieltä. Löylyä ei tarvitse heittää kunhan vain saunan ovi on auki muualle huoneistoon. Jos uunissa laittaa ruokaa, kannattaa myös uunin ovi jättää auki kokkailun päätteeksi. Lämpö lämmittää ainakin keittiötä jos ei muuta. Mitkä ovat sinun vinkkejäsi?