Ethereum löytyy yhä useamman lompakosta - nämä asiat on otettava huomioon

Yhä useampi harkitsee sijoittavansa bitcoiniin, ethereumiin tai muihin kryptovaluuttoihin. Osa saattaa antaa kryptovaluuttoja jo rippilahjaksi sukulaisilleen osakkeiden tapaan. Tässä ei ole sinänsä mitään yllättävää, sillä virtuaalivaluutat ovat olleet paljon esillä mediassa ja kryptovälittäjiä on enemmän kuin koskaan. Netissä aiheesta löytyy myös paljon tietoa. Nämä asiat on otettava huomioon, kun sijoittaa ethereumiin.

Onko ethereum luotettava kryptovaluutta?

Kun sijoittaa kryptovaluuttaan, on hyvä pitää huolta siitä, että sijoittaa vain tunnettuihin ja luotettaviin kryptovaluuttoihin. Ethereum kuuluu onneksi näiden joukkoon ja se onkin yksi bitcoinin suurimmista kilpailijoista.

Vaikka ethereumilla on oma kryptovaluuttansa nimeltään ether, kyseessä on kokonainen kryptovaluuttojen verkosto. Turvallisinta ethereum-verkossa on asioida Coinbase-sovelluksen kautta, jota monet kryptosijoittajat käyttävät eri virtuaalivaluuttojen vaihtamiseen. Ethereumin verkossa toimii myös rikollisia, jotka luovat myös valheellisia kryptovaluuttoja. Onneksi älysopimusten avulla pystyy ethereum-ekosysteemissä asioimaan turvallisemmin.

Ethereum kurssi vaihtelee paljon – sijoita siis vastuullisesti

Kun sijoittaa kryptovaluuttaan ensimmäistä kertaa, on tärkeää, että ymmärtää, mitkä ovat sijoittamisen motiivit. Ensinnäkin on tärkeää, että luo itselleen sopivan sijoitusbudjetin. On yleisesti tiedossa, että ethereum kurssi voi vaihdella paljonkin lyhyessä ajassa. Odotuksiaan ei siis koskaan kannata asettaa liian korkealle, vaan on ymmärrettävä riskit ja realiteetit.

Vaikka sijoitusgurut kehottaisivatkin seuraamaan sitä, miten ethereum kurssi käyttäytyy, on parempi hajauttaa sijoituksiaan. Tämä onkin yksi vastuullisen sijoittamisen peruspilareista. Osa sijoituksista on siis hyvä olla kiinni matalariskisissä kohteissa. Näin kryptovaluutan kurssin laskiessa ei menetä kaikkia sijoituksiaan.

Ethereumiin ja muihin kryptovaluuttoihin liitetään paljon myyttejä

Kun sijoittaa ethereumiin, on hyvä myös pitää mielessä, etteivät kaikki mediassa löytyvät artikkelit jaa totuudenmukaista tietoa. Vaikka kryptovaluuttojen sähkönkulutuksesta ollaan huolissaan, on uudempien virtuaalivaluuttojen tapauksessa pyritty minimoimaan sähkönkulutusta. Tämä onnistuu käyttämällä erilaisia algoritmeja, nopeuttamalla tilisiirtoja ja vähentämällä louhimista.

Toisekseen kryptovaluuttojen käyttö liitetään monesti rikolliseen toimintaan. On totta, että kryptovaluuttoja käytetään rahanpesuun, mutta poliisi pyrkii aktiivisesti ehkäisemään tällaista toimintaa. Todellisuudessa Yhdysvaltain dollari on edelleen käytetyin valuutta rikollisessa toiminnassa, mutta kryptovaluuttojen tapauksessa haastavaa on se, että rikollisen tietoihin on hankala päästä käsiksi. Itse ethereumiin ja muihin kryptovaluuttoihin sijoittaminen ei ole laitonta tai rikollista.

Miten ethereumin verotus hoidetaan?

Kun sijoittaa ethereumiin, on tärkeää huolehtia verojen maksamisesta. Vaikka kryptovaluutat ovat pankeista ja valtion instituutioista erillään, on niistä tietyissä tapauksissa maksettava veroa.

Suomen verohallinnon mukaan kryptovaluuttojen pääomatuloista pitää maksaa veroa ainoastaan silloin, kun virtuaalivaluuttaa vaihtaa takaisin perinteiseen valuuttaan, kuten euroon. Esimerkiksi ethereumin vaihdosta bitcoiniin tai stable coiniin ei tarvitse maksaa veroa. Veroista ei siis tarvitse huolehtia ennen aikojaan. Kryptosijoittajan kuitenkin hyvä säilyttää kaikki kryptovaluuttojen ostoon ja myyntiin liittyvät asiakirjat, sillä verottaja saattaa kysyä niitä myöhemmin.

Suojaudu huijareilta

Kryptomaailmassa on valitettavasti paljon huijareita ja Suomessakin monet ajautuvat verkossa väärille verkkosivustoille. On siis parempi pitäytyä vain turvallisissa investointipalveluissa, joita ovat esimerkiksi eToro, Coinbase ja Northcrypto. Jos joutuu huijatuksi valheellisen kryptosivuston kautta, on poliisin erittäin hankala päästä rikollisen jäljille. Älä siis sijoita millä tahansa verkkosivustolla, vaikka ulkopuolisesti sivusto vaikuttaisikin turvalliselta. Huijarit ovat nykyään erittäin taitavia naamioimaan huijaussivuston ulkoasua niin, että kuka tahansa voi astua vahingossa loukkuun.

Yhteenveto

Ethereum on yksi suosituimmista kryptosijoittajien sijoituskohteista, joten on tärkeää tietää, miten sijoitus hoidetaan oikein. Kryptosijoittamiseen liittyy monia riskejä, myyttejä ja lakeja, jotka on otettava ennen ethereumin ostamista huomioon. Tärkeintä on varsinkin se, että osaa sijoittaa vastuullisesti ja suhtautua ethereumin kurssin heilahteluihin realistisesti.