Lotto on onnenpeli - mutta voiko siinä taktikoida?

Arvotut numerot erilaisissa lottopeleissä perustuvat aina tuuriin. Pelaaja ei siis voi taktikoida esimerkiksi edellisten viikkojen ja kierrosten mukaan omia numeroitaan. Jos esimerkiksi edellisillä viikolla Veikkaus lotossa arvottiin numero 7, se ei vaikuta tulevan kierroksen arvontaan millään tapaa. Monilla pelaajilla on kuitenkin erilaisia taktiikoita, joilla he uskovat parantavansa omia voiton todennäköisyyksiään. Ja ihme kyllä, lotossa on todellakin mahdollista myös taktikoida ihan tieteellisestikin todistetusti.

Valitse lotto fiksusti

Kaikki järjestetyt lotot eivät ole voittamisen suhteen yhtä kannattavia. Tämä tarkoittaa, että jotkin voittopotit ovat helpommin voitettavissa kuin toiset. Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä suurempi palkinto, sitä heikommat mahdollisuudet sinulla normaalisti on voitta se. Lotossa voi voittaa myös pienempiä palkintoja, jotka tulisi ottaa huomioon lottoa valittaessa. Lopulta kyse on matematiikasta: montako numeroa sinun on valittava ja miten suuresta määrästä. Kokonaisnumeromäärän ja arvottujen numeroiden määrän avulla voidaan laskea todennäköisyydet eri voittoluokille.

Netissä voit osallistua myös muiden maiden lottoihin; varmista vain, että olet oikeutettu osallistumaan. Muissa maissa tai osavaltioissa mahdollisuudet voivat ajoittain olla suuremmat kuin meillä kotimaassa. Jos osallistut muiden maiden lottoihin netin kautta, kannattaa sinun tarkistaa myös etukäteen, oletko velvollinen maksamaan voitoista veroja. Luonnollisesti verojen maksaminenkin vaikuttaa siihen, mitä lottoa kannattaa pelata.

Lottosyndikaatit

Lottosyndikaatti on voimakkaampi muunnelma niin sanotuista porukkalotoista. Syndikaatti on ryhmä lottopelaajia, jotka yhdistävät rahansa ja ostavat paljon enemmän lottorivejä, kuin he ostaisivat yksinään. Syndikaatissa pelaajat vastaavat yhdessä kustannuksista ja jotkut pelaajat saattavat ostaa suuremman osuuden kuin toiset. Kuten porukkapeli, syndikaatti parantaa voittomahdollisuuksiasi, koska olet mukana useammalla rivillä.

Vaikka syndikaatteja on kaikkialla maailmassa, ne ovat yleisimpiä maissa, joissa arpajaiset ovat sallittuja ja joissa on suuri määrä pelaajia, kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Syndikaatit ovat isoissa rooleissa maailman suosituimmissa arpajaisissa, kuten PowerBall:ssa ja MegaMillions:ssa.

Voiko tilastoja käyttää numeroiden ennustamiseen?

Tämä on aika ajoin kiistelty kysymys. Joka tapauksessa ei ole olemassa mitään menetelmää, jonka avulla voitaisiin varmuudella tietää, mitkä luvut arvotaan arpajaisissa. Toisaalta jotkut pelaajat uskovat, että he voivat analysoida numeroiden suhdanteita ja siten valita numeroita, jotka todennäköisemmin arvotaan.

Jokaisella numerolla on yhtäläinen mahdollisuus tulla arvotuksi. Toisaalta on totta, että jotkin numerot valitaan useammin kuin toiset. Kuumat numerot ovat numeroita, jotka valitaan lottopeleissä useimmin. Harvemmin arvotuksi tulevia numeroita kutsutaan puolestaan kylmiksi numeroiksi. Kuumia ja kylmiä numeroita käyttävä pelaaja valitsee numerot, jotka näyttävät olevan suositumpia, ja pysyy yleensä tiukasti pelityylissään.

Bingo ja Kenokin ovat arpajaisia

Lotot eivät kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto osallistua arpajaisiin. Olet varmastikin tietoinen myös Kenosta, joka on niin ikään mukana Veikkauksen tarjonnassa. Se on Veikkauksen toiseksi suosituin peli Loton jälkeen. Se on uudempi lisäys Veikkauksen valikoimaan, sillä se lanseerattiin vuonna 2002. Joka tapauksessa siitä näyttää tulevan pysyvä osa Suomen uhkapelihistoriaa.

Lisäksi bingo on suosittu arpajaispeli, jota pelataan usein suuremmissa ryhmissä. Monet eri ravintolat ja muut toimipaikat järjestävät bingopelejä vetoamaan monenlaisiin ihmisiin. Bingo ja Keno ovat samanlaisia arpajaispelejä kuin lottokin ja varmasti kaikissa näissä pelaajia houkuttelee niiden helppouden lisäksi myös mahdolliset voitot. Bingo ja Keno ovat suosittuja pelejä myös lukemattomilla eri nettikasinoilla ja vedonlyöntisivustoilla.

Moni onkin siirtynyt pelaamaan uhkapelejä nettiin. Siirtymä alkoi jo 2000-luvun alussa, kun nettipokerin pelaaminen alkoi yleistyä. Sen jälkeen myös kolikkopelien, muiden pöytäpelien ja myös lottojen pelaaminen on siirtynyt vuosi vuodelta vahvemmin nettiin.