Mihin tulee kiinnittää huomiota, kun hakee autolainaa?

Monella ei välttämättä varaa ostaa autoa kertaheitolla omasta lompakosta, mistä syystä autolainat ovat apuna tässä tilanteessa. Varsinkin, jos kyseessä on ensimmäinen autolainasi, voi olla haastavaa selvittää, millainen laina kannattaa ottaa ja miten lainan ottaminen yleensäkin merkitsee. Lainan ottaminen ei todellakaan ole mikään pikkujuttu, sillä valitessaan vääränlaisen lainan saattaa joutua vararikkoon. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan siihen, mitä tulee ottaa huomioon, kun hakee autolainaa.

Onko sinulla varaa autoon ja lainaan?

Tämä saattaa vaikuttaa itsestäänselvyydeltä, mutta osa ihmisistä ei osaa arvioida rahankäyttöään kovin realistisesti, jolloin he saattavat vahingossa kuluttaa liikaa. On siis tärkeää huomioida oma taloudellinen tilanne ennen auton ostamista ja lainan ottamista. Auton ylläpitäminen on myös melko kallista katsastuksien ja polttoaineen vuoksi, joten on tärkeää varmistua siihen, että auton omistamiseen kykenee taloudellisesti. Voit myös pohtia halvemman auton ostamista, jolloin auto on todennäköisesti vanhempi kuin kalliimmat autot, mutta toisaalta se saattaa olla sinun lompakollesi mukavampi vaihtoehto.

Miksi ottaa autolainaa?

Myös omat motiivisi hakea autolainaa kannattaa käydä läpi. Usein syynä on se, ettei auton ostamiseen tarvittavaa rahaa pysty maksamaan kerralla, jolloin voi ottaa lainaa ja maksun voi aikatauluttaa pidemmälle ajalle. Tämä on hyvä vaihtoehto silloin, kun tietää, että pystyy maksamaan lainaa pois alta pitkällä aikavälillä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi pysyvän työpaikan omistamista. Jos työtilanne vaihtelee paljon, ei välttämättä ole varmaa, että pystyt maksamaan lainan ajallaan. Jos työtilanteesi on siis epävarma, sinun kannattaa säästää itse rahaa autoon, jolloin et joudu ottamaan lainaa. Autolainaa ei tulisi ottaa vain siksi, että haluaa ostaa auton heti, vaan kannattaa ajatella myös tulevaisuutta.

Tutustu lainan ottamisen perusteisiin

Jos sinulla ei ole vielä paljoa kokemusta lainan ottamisesta, on tärkeää, että tutustut siihen, mitä lainan ottaminen käytännössä merkitsee ja millaisia lainoja on olemassa. Ennen lainan ottamista sinun tulee huomioida autosi hinta ja lainan suuruus, jonka voit laskea lainalaskurin avulla. Ota myös huomioon lainan korko ja taloudellinen tilanteesi. On tärkeää, että tutustut erilaisiin lainantarjoajiin ennen päätöksen tekemistä ja voit myös kysyä apua erilaisilta tahoilta. Verkossa on hyvin paljon luotettavaa tietoa autolainan ottamisesta, joten löydät varmasti kaiken etsimäsi tiedon.

Mikäli haluat tutustua lisää lainan ottamisen perusteisiin, tutustu ihmeessä autolaina.io-sivustoon.

Haetko pankista vai muualta?

Autolainaa voi hakea pankista, mikä sinänsä on se turvallisin vaihtoehto varsinkin ensimmäisen lainan ottamiseen. Pankit eivät ainakaan yritä huijata asiakkaitaan kuluttamaan ylenpalttisesti rahaa lainoihin.

Jos haet autolainaa muualta kuin pankista, ole tietoinen siitä, että osa lainantarjoajista yrittävät tarkoituksella saada sinut maksamaan enemmän rahaa kuin olit suunnitellut. Usein nämä lainatarjoukset vaikuttavat liian hyviltä ollakseen totta, mutta todellisuudessa joudut huijauksen kohteeksi. On siis tärkeää, että tutustut perin pohjin lainantarjoajan vaatimuksiin ennen lainan ottamista, jolloin olet varma, että lainaan turvalliselta tarjoajalta.

Korkojen suuruus

On erittäin tärkeää, että varmistat korkojen suuruuden ennen kuin haet autolainaa. Korot määrittävät automaattisesti sen, miten paljon rahaa joudut maksamaan takaisin. Korko on maksu, joka maksetaan pankille tai muulle lainantarjoajalle hyvitykseksi lainasta ja korko kasvaa sitä mukaa, kun aikaa kuluu. Mitä nopeammin siis maksat lainan takaisin, sitä pienempi on korko.

Hae lainaa turvallisesti

Kun olet varma, että haluat hakea autolainaa ja tiedät miten ja mistä sitä hakea, voit hyvillä mielin ostaa auton, millä voit huristella töihin ja harrastuksiin.