Miten voin ostaa Ethereumia?

Ethereum on ollut yksi kuuluisimmista nimistä kryptojen maailmassa heti siitä lähtien, kun se julkaistiin vuonna 2015. Vaikka kyseessä ei ole todellakaan yksi vanhimmista vaihtoehdoista, se onnistui mullistamaan koko kryptojen alan. Nyt se on tehnyt tämän uudelleen, julkaisemalla uuden versionsa.

Koska kyseessä on näin kuuluisa ja suosittu vaihtoehto, ei ole ollenkaan yllättävää, jos sinä olet myös kiinnostunut sen hankinnasta. Tehdäksesi tämän, sinun tulee kuitenkin tietää, miten voit oikein näin tehdä. Tämä artikkeli tulee vastaamaan kaikkiin kysymyksiin liittyen Ethereumin ostoon, jotta pääset aloittamaan prosessin helposti.

Oletko vasta aloittamassa Ethereum seikkailua?

Jos sinulla ei ole vielä Ethereum merkkejä tai mitään muitakaan kryptovaluuttaa omistuksessa, tulet tietenkin aloittamaan aivan perusteista. Sen takia meidän tulee ensimmäisenä nostaa esille yksi hyvin tärkeä asia. Kun ostat Ethereumia, ostat itse asiassa Ether eli ETH merkkejä. Ethereum tarkoittaa nimittäin lohkoketjua, jonka päällä Ether toimii. Koska itse lohkoketju on kuitenkin hyvin kuuluisa, sen nimitystä käytetään yleisesti myös kryptosta. Lisäksi koska kryptot ja lohkoketju ovat linkitetty, ostaessa Ether merkkejä, Näin ostat ethereumia.

Nyt kun tämä asia on selvä, voimme siirtyä asiassa helpommin eteenpäin. Tulet oletettavasti käyttämään vaihtoa ostaessasi Ethereum merkkejä. Tämä on yleinen tapa riippumatta siitä, oletko aivan uusi vai kokenut kryptojen ostaja. Vaihdolla tarkoitetaan sivustoa, jolla käyttäjä pääsee vaihtamaan kryptovaluuttoja toisiin tai halutessaan fiat valuuttaa kryptovaluuttaan. Nykyään on olemassa hyvin monia vaihtoja, joiden väliltä voidaan valita. Sinun tulee varmistaa, että valitset varmasti turvallisen sivuston. Näin sinun ei tarvitse huolehtia turhista sitä käytettäessä.

Kun olet valinnut vaihdon käytettäväksi

Kun olet valinnut itsellesi sopivan ja turvallisen vaihdon, sinun tulee tietenkin luoda tili eli rekisteröityä sivustolle. Kuten sanoimme, voit valita monien eri vaihto sivustojen väliltä. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että eri sivustot eroavat toisistaan. Se, minkälainen rekisteröintiprosessi sivustolla on, onkin yksi suurimmista eroista sivustojen välillä.

Sinun tulee nimittäin aina todentaa tilisi rekisteröinnin jälkeen. Se, kuinka paljon sivusto vaatii todentamisesta, ja missä vaiheessa se tulee suorittaa riippuu sivustosta. Tämä kannattaakin ottaa huomioon jo vaihtoa valitessa. Näin voit varmistaa, että et tule pettymään sen käyttöön nopeasti.

Kun olet suorittanut todentamis prosessin, sinun tulee tietenkin suorittaa talletus. Siihen käytetään jotain sivuston tarjoamaa maksutapaa, mikä tietenkin riippuu hieman sivustosta. On hyvin tärkeää, että käytät tietenkin turvallista maksutapaa. Sen lisäksi on aina hyvä idea käyttää tuttua vaihtoehtoa, jotta voit olla varma siitä että tiedät miten sitä käytetään.

Olet vihdoin valmis hankinnan tekoon

Kun olet suorittanut talletuksen vaihto sivulle, olet vihdoin valmis oston suorittamiseen. Tätä varten sinun tulee siirtyä sivuston markkina-alueelle, missä aikaisemmin kertomiemme termien osaaminen tulee hyödyksi. Täällä nimittäin käytetään yleisesti ETH lyhennettä Ethereum merkeistä.


Sinun tulee suunnata alueelle, joka sopii sinulle. Jos olet ostamassa Ether merkkejä ensimmäistä kertaa, tämä tulee oletettavasti olemaan EUR/ETH. Tässä osiossa pääset vaihtamaan juuri Euroja Ether merkkeihin.

Täällä voit ostaa Ether merkkejä joko tietyllä eurojen määrällä tai tietyn määrän ETH merkkejä. Voit esimerkiksi valita ostavasi niin paljon ETH merkkejä, kuin 100 eurolla voidaan ostaa. Voit myös valita ostavasi vaikka 2 ETH merkkejä niiden hinnalla. Kun olet tehnyt valinnan, sinun tulee vain hyväksyä ostos. Onneksi olkoon, olet juuri ostanut itsellesi ensimmäiset Ether merkkisi.

Mitä toimintoja Ethereum mahdollistaa?

On hyvin mahdollista, että olet jo tehnyt päätöksen Ether merkkien ostamisesta, jos luet tätä artikkelia. On silti kuitenkin hyvä varmistaa, että tiedät, mihin kaikkeen Ether merkkejä voidaan käyttää. Nimittäin uskomattoman monet ostavat eri kryptovaluuttoja tietämättä edes mihin kaikkeen niitä voidaan käyttää. On aina hyvä ymmärtää mahdollisimman paljon kryptovaluutasta, ennen sen ostoa. Et varmasti sijoittaisi mihinkään perinteiseen kohteeseen tietämättä, minkälainen vaihtoehto on oikein kyseessä.

Ethereum mullisti alkujaan koko kryptojen maailman mahdollistamalla monia erilaisia toimintoja. Sen takia se nousikin niin suureen suosioon. Näitä toimintoja on esimerkiksi DeFi eli rahoituksen hajautus, mikä on suuressa suosiossa suurien yritysten keskuudessa. Toinen toiminto, joka kiinnostaa myös peruskuluttajia on älysopimusten luominen. Tämä on uusi turvallinen tapa luoda mitä vain sopimuksia.

Tietenkin Ether merkkejä voidaan käyttää myös maksujen tekemiseen. Tämä onkin yksi yleisimmistä käyttötavoista kaikkien kryptojen välillä. Kuitenkin asia, mikä erottelee Ether merkit muista on se, että niitä voidaan käyttää myös NFT merkkien ostoon. Tämä tekee niistä hyvin suosittuja, koska NFT merkit ovat yleisesti suuressa suosiossa.

Miten Ethereum merkkejä säilytetään?

Sen lisäksi, että sinun tulee tietenkin tietää, miten voit ostaa Ether merkkejä, sinun tulee tietenkin tietää, miten niitä säilytetään. Voit varmasti huomata vaihto sivulla, että siellä on mahdollisuus säilyttää kryptovaluuttaa. Kuitenkin tämä ei ole suositeltava tapa. Nimittäin vaihto sivut joutuvat ajoittain hakkerien uhreiksi. Jos säilytät siellä varojasi, ne altistetaan suurelle riskille.

Sen takia on paljon parempi idea siirtää ne turvaan erityiselle kryptolompakolle. Kryptolompakot voidaan jakaa kahteen eri kategoriaan niiden käyttötarkoituksen mukaan. Pitkäaikaiseen säilytykseen tarkoitetut kylmät lompakot toimivat hitaammin, mutta ne pitävät merkkisi aivan varmasti turvassa. Toisaalta taas kuumat lompakot sopivat esimerkiksi kaupankäyntiin. Koska monet haluavat sekä säilyttää osan kryptovaluutoistaan ja käydä samalla niillä kauppaa, hyvin monilla on käytössä molemmat vaihtoehdot. Siten he voivat aina käyttää kryptoa haluamallaan tavalla.

Ethereum merkeistä voidaan käydä kauppaa muiden kanssa

Monet hankkivat erilaisia kryptoja, mukaan lukien Ethereumia käydäkseen niistä kauppaa. Tämä voi olla hyvin hauska tapa käyttää kryptoja, varsinkin koska voit käydä Ethereumista kauppaa muiden sijoittajien kanssa. Jos kuitenkin päätät tehdä näin, on hyvin tärkeää, että huolehdit turvallisuudesta. Kannattaa sopia aivan kaikki asiat etukäteen ennen kaupantekoa. Näin voit olla varma siitä, että olet mahdollisimman turvassa.

Lisäksi on hyvä tietää, että sinun ei ole pakko käydä kauppaa Ether merkeistä muiden sijoittajien kanssa. Nimittäin vaihdot tarjoavat tähän myös mahdollisuuden. Toisin sanoen voit myydä vaihdolle merkkejä takaisin samalla tavalla kuin olet ostanut niitä alkujaan. Sinun tulee valita taas kerran sopiva markkina-alue, suorittaa kauppa ja tietenkin siirtää uudet varat niille sopivaan paikkaan.

Ota korkea volatiliteetti huomioon

Jos olet perehtynyt edes hieman kryptovaluuttoihin, tiedät varmasti niissä kaikissa olevan hyvin korkea volatiliteetti. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden arvo vaihtuu hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa. Tämä tekee niistä korkean riskin sijoituskohteita, mutta onneksi voit pienentää tätä riskiä.

Keskittymällä pitkäaikaiseen sijoittamiseen päivä kaupankäynnin sijasta voit olla kiinnittämättä huomiota  nopeisiin arvon vaihteluun. Sen lisäksi on hyvä idea luoda  monipuolinen salkku sen sijasta, että keskittyisit vain yhteen kryptoon. Vaikka Ether on suosittu kohde, on silti hyvä idea miettiä myös muiden vaihtoehtojen lisäämistä salkkuun.

Ethereum kuuluu alan kuuluisuuksien luokkaan

Ethereum on oikeastaan aina ollut yksi kuuluisimmista ja suosituimmista vaihtoehdoista kryptovaluuttojen ja lohkoketjujen maailmassa. Nyt kun uusi versio eli Ethereum 2.0 on julkaistu, tämä asia vaikuttaisi vain jatkuvan myös tulevaisuudessa. Kryptojen ala on mielenkiintoinen ja aina täynnä käänteitä, mutta Ethereumilla tulee aina olemaan tärkeä paikka alalla.