Salibandyn pelaaminen kotioloissa?

Jos kotona istuskelu ja television katselu tylsistyttää ja perheen nuorimmaiset eivät tee muuta kuin pelaavat tietokonepelejä, voi koko perheen salibandyturnauksen järjestäminen pelastaa tilanteen. Näin koko perhe pääsee liikkumaan yhdessä ja unohtamaan arkihuolensa. Tässä artikkelissa tutustut siihen, miten luodaan täydellinen ympäristö salibandyn pelaamiseen kotona.

Ulkona vai sisällä?

Tämä riippuu täysin sääolosuhteista ja sisätilojen koosta. Jos sisällä ei ole tarpeeksi tilaa pelaamiseen, voi kentän helposti luoda myös ulos. Jos taas päättää jäädä sisälle, kannattaa luoda kentän rajat esimerkiksi tyynyjen avulla, jotta pallo ei sinkoile ikkunoihin tai muihin särkyviin esineisiin. Sisällä pelatessa kannattaa käyttää samasta syystä pehmeämpää pelipalloa kovan salibandypallon sijaan.

Opetelkaa salibandyn säännöt

On tärkeää, että koko perhe tietää varmasti pelin säännöt, jotta pelin tiimellyksessä ei synny riitoja. Varmistakaa siis, että myös perheen nuorimmaiset ymmärtävät pelin säännöt ja sen tavoitteet. Halutessanne voitte myös keksiä aivan omia sääntöjä, jotta pelaamisesta tulee vielä hauskempaa.

salibandy.io sivustolta voit oppia lisää salibandystä ja sen säännöistä.

Pelivälineet

Parasta on tietenkin se, jos kotoa löytyvät valmiiksi salibandymailat, -maalit ja –pallo. Jos esimerkiksi pelaamiseen tarkoitettuja maaleja ei löydy, voi maalit helposti merkitä muillakin esineillä. Ulkona maalit on helppo merkitä kivillä.

Mailat ovatkin tärkeämpiä, joten voitte jopa hankkia yksinkertaiset pelimailat salibandyn pelaamista varten. Yleensä leikkimielellä pelattavaan salibandyyn löytää helposti halpoja välineitä, eikä ammattiurheiluun tarkoitettuja mailoja tarvitse hankkia.

Yhteishenki ja joukkueet

Kun kaikki yllä mainittu on valmiina, pitää vain valita joukkueet. Tässä kannattaa miettiä pelaajien yleistä tasoa ja kokemusta salibandyn pelaamisesta, jotta kukaan ei harmistu liikaa. Voitte myös vaihdella joukkueiden kokoonpanoja pelin aikana. Tärkeintä on kuitenkin se, että pääsette pelaamaan ja liikkumaan yhdessä perheen kesken.