Suomen suosituimmat onnenpelit

Kukapa ei haluaisi pitää hauskaa samalla kuin saada mahdollisuuden voittaa rahaa? Uhkapelit ovat nousseet suosiossa vuosien aikana, mutta Suomessa varsinkin suosittuihin peleihin kuuluu erilaiset onnenpelit. Monet meistä ovat tutustuneet onnenpeleihin nuorena, katsoen Lotto tuloksia vanhempien kanssa televisiosta tai valitsemalla numeroita Keno lipukkeeseen.

Suomessa kuuluisimmat onnenpelit ovat Veikkauksen järjestämiä, ja niiden tulokset näytetään televisiossa, mihin monet ovatkin tottuneet. Joillekin osa jännitystä ja hauskuutta on kerääntyä television ääreen perheen kesken innostuneesti odottamaan tuloksia. Kuitenkin jotkut meistä haluavat tietää voittonumerot milloin tahansa. Siihen on olemassa monia eri ratkaisua, esimerkiksi sivustoja kuten kenonumerot.fi, josta voit nähdä voittavat numerot milloin tahansa.

Veikkaus Keno viihdyttää

Kenon juuret jatkuvat hyvin pitkälle historiaan, sitä ollen pelattu jo muinaisessa Kiinassa. Sitä on pelattu Suomessa 80-luvun lopusta lähtien, mutta se nousi vasta suureen suosioon vuonna 2002, kun Veikkaus lisäsi Kenon valikoimiinsa. Siitä lähtien se onkin ollut Loton jälkeen suosituin onnenpeli suomalaisten pelaajien keskuudessa.

Nykyään Kenosta on myös monia muita versioita. Suurin osa meistä on varmastikin tottunut perinteiseen pelityyliin, lipukkeen ostamiseen kioskilta, ja tuloksien katsomiseen televisiosta. Kuitenkin on hauska tietää, että se ei todellakaan ole ainoa tapa pelata kenoa. Se on lisätty esimerkiksi monien eri nettikasinoiden valikoimaan, jonka ansioista pelaajat pääsevät nauttimaan pelaamisesta milloin tahansa.

Kuten mainitsimme, Kenosta on monia eri variaatioita. Tämä ei tarkoita pelkästään internet ja fyysistä versiota, vaan myös eri versioita eri numero määrästä, joista valita. Esimerkiksi, joissakin keno peleissä oit valita 40 numerosta, kun taas Veikkaus Keno pelissä sinulla on vaihtoehtona jopa 70 eri numeroa.

Voit myös pelata Kenoa eri tavoilla. Voit itse valita kuinka monta numeroa valitset yleensä aloittaen kahdesta, voiden valita korkeintaan kymmenen eri numeroa. Kenon tuloksiin vaikuttaa niin sanottu binomijakauma, mikä tekee sen pelaamisesta todella jännittävän. Ei siis ihme että se on niin suosittu pelaajien kesken.

Lottoa pelataan jo 50 vuotta

Suomessa Lottoa alettiin pelaamaan 70-luvulla, kun Veikkaus aloitti lipukkeiden myynnin. Heti vuoden 1971 alussa perheet seurasivat lottotuloksia jännittyneinä, toivoen että he voittaisivat potin omakseen.

Monet meistä ovatkin tottuneet todellakin jo lapsesta lähtien seuraamaan vanhempiemme jännitystä Loton tuloksista. On hauska ajatella, että monet heistä ovat itseasiassa kokeneet saman omien vanhempiensa kanssa, jos he ovat olleet lapsia tai nuoria 70-luvulla.

Lotto on myös hyvin yksinkertainen onnenpeli, minkä takia monet pelaavat sitä mieluusti. Yksinkertaisesti, pelaajien tulee valita seitsemän numeroa, ja toivoa parasta että onnenpallot osuvat juuri oikeaan, ja onnistut voittamaan potin, niin pienemmän tai suuremman.

Vaikka pelaajat ovat täysin tietoisia siitä, että Lotto on onnenpeli, ja siinä jättipotin voittaminen on lähes mahdotonta, sillä monet vieläkin jaksavat pelata sitä yhä uudelleen ja uudelleen. Tarinat ihmisistä, joiden elämä on muuttunut kokonaan loton ansiosta inspiroivat suomalaisia pelaamaan Onnettaren kanssa. Eikä ihme, kuka unohtaisi vuonna 2021 tapahtuneen historiallisen suuren jättipotin voiton Suomessa Loton avulla! Kukapa ei haluaisi jymy-yllätystä lauantai-iltana, ja herätä sunnuntai aamuna miljonäärinä!

Lotto ja Keno ovat ehdottomasti Suomen suosituimmat onnenpelit, mutta valikoimissa on tietenkin monia muitakin uhkapelejä, jotka ovat puhtaasti onneen pohjautuvia. Kukapa ei tietäisi Bingoa, vaikka ei olisikaan peliä ikinä pelannut. Se on hyvin yleinen onnenpeli, joka on varsinkin yleinen erilaisissa tapahtumissa. Samaa voidaan sanoa raaputusarvoista, joita monet meistä ovat kokeilleen esimerkiksi erilasilla markkinoilla ja tapahtumilla.